Xella Magyarország

Ytong építési rendszer – Egyrétegű, takarékos megoldás

Xella magyarország - Ytong építési rendszerAz Ytong kifejlesztését az 1920-as években egy energiaválság indokolta. A falazóelem olyan kiváló tulajdonságokkal lett felruházva, hogy rövid idő alatt népszerű világmárkává vált, az akkori energiaszegény környezetben. Az Ytong építőanyag a falazóelemek között egyedüliként érdemelte ki már évekkel ezelőtt a Környezetbarát Termék védjegy használatát. A környezetkímélő, alacsony energiával, minimális hulladékképződéssel járó gyártási technológiával, természetes alapanyagokból előállított építőanyagok alkalmazása, mind a tervező, mind az építtető részéről egy fontos lépés a hosszú távú egészséges, emberi lakókörnyezet megteremtéséhez….

A Xella Magyarország Kft. megalkotta a teherhordó hőszigetelést, az Ytong A+!

Ytong A+A hazai tervezők által régóta ismert Ytong P2-0,5 jelzésű falazóelemek (a megnevezésből „P” a pórusbetont, „2” a nyomószilárdsági osztályt: 2 N/mm2, 0,5 pedig a testsűrűséget: 0,5 t/m3 jelöli) a 2006. szeptembertől érvényben lévő 7/2006 (V.24.) TNM rendelet külső falazatokra vonatkozó követelményeit 30 cm vastagságtól kiegészítő hőszigetelés nélkül is már nagy tartalékkal kielégítette (U30 = 0,38 W/m2K). Ez a termékcsoport tulajdonképpen az Ytong magyarországi megjelenése (1992) óta teljesíti ezeket az elvárásokat, de az európai tendenciát és a magyar igényeket figyelembe véve egy olyan falazóelem fejlesztésébe fogtunk, amely a német piacon már régóta jelen van, itthon azonban eddig nem volt elérhető. Termékünket a jól ismert energiahatékonysági besorolások alapján Ytong A+ névvel jelöltük ezzel is kifejezve, hogy fejlesztéseink eredményeként olyan falazóelemet tudunk az Ön figyelmébe ajánlani, mely új kategóriát nyit családi házak, társasházak egyrétegű teherhordó és vázkitöltő falazatainak körében….

Hőszigetelés Ytong Multipor ásványi pórusbeton lapokkal

Hőszigetelés Ytong Multipor ásványi pórusbeton lapokkalA hőszigetelő anyagokat Magyarországon legtöbben a polisztirol és a szálas (üveggyapot, kőzetgyapot) anyagú termékekkel azonosítják, pedig az utóbbi években a folyamatosan felmerülő újabb és újabb igények kielégítésére számos új termékkel bővült a paletta. A homlokzat külső oldali hőszigetelése azonban nem minden esetben megoldható. Nem valósítható meg például, amikor több lakásos házban a tulajdonosok nem tudnak megegyezni a közös beruházás finanszírozásáról. Szóba sem jöhet régi műemléki épületeknél, ahol a homlokzat architektúrája, burkolata vagy díszítése nem takarható el szigetelő lapokkal, vagy szomszédjogi problémák miatt (tűzfalak, oldalhatáron álló épületek) kivitelezhetetlen.