Xella Magyarország

Ytong építési rendszer – Egyrétegű, takarékos megoldás.

Az Ytong kifejlesztését az 1920-as években egy energiaválság indokolta. A falazóelem olyan kiváló tulajdonságokkal lett felruházva, hogy rövid idő alatt népszerű világmárkává vált, az akkori energiaszegény környezetben. Az Ytong építőanyag a falazóelemek között egyedüliként érdemelte ki már évekkel ezelőtt a Környezetbarát Termék védjegy használatát. A környezetkímélő, alacsony energiával, minimális hulladékképződéssel járó gyártási technológiával, természetes alapanyagokból előállított építőanyagok alkalmazása, mind a tervező, mind az építtető részéről egy fontos lépés a hosszú távú egészséges, emberi lakókörnyezet megteremtéséhez….

A Xella Magyarország Kft. megalkotta a teherhordó hőszigetelést, az Ytong A+!

A hazai tervezők által régóta ismert Ytong P2-0,5 jelzésű falazóelemek (a megnevezésből „P” a pórusbetont, „2” a nyomószilárdsági osztályt: 2 N/mm2, 0,5 pedig a testsűrűséget: 0,5 t/m3 jelöli) a 2006. szeptembertől érvényben lévő 7/2006 (V.24.) TNM rendelet külső falazatokra vonatkozó követelményeit 30 cm vastagságtól kiegészítő hőszigetelés nélkül is már nagy tartalékkal kielégítette (U30 = 0,38 W/m2K). Ez a termékcsoport tulajdonképpen az Ytong magyarországi megjelenése (1992) óta teljesíti ezeket az elvárásokat, de az európai tendenciát és a magyar igényeket figyelembe véve egy olyan falazóelem fejlesztésébe fogtunk, amely a német piacon már régóta jelen van, itthon azonban eddig nem volt elérhető. Termékünket a jól ismert energiahatékonysági besorolások alapján Ytong A+ névvel jelöltük ezzel is kifejezve, hogy fejlesztéseink eredményeként olyan falazóelemet tudunk az Ön figyelmébe ajánlani, mely új kategóriát nyit családi házak, társasházak egyrétegű teherhordó és vázkitöltő falazatainak körében….

Hőszigetelés Ytong Multipor ásványi pórusbeton lapokkal

A hőszigetelő anyagokat Magyarországon legtöbben a polisztirol és a szálas (üveggyapot, kőzetgyapot) anyagú termékekkel azonosítják, pedig az utóbbi években a folyamatosan felmerülő újabb és újabb igények kielégítésére számos új termékkel bővült a paletta. A homlokzat külső oldali hőszigetelése azonban nem minden esetben megoldható. Nem valósítható meg például, amikor több lakásos házban a tulajdonosok nem tudnak megegyezni a közös beruházás finanszírozásáról. Szóba sem jöhet régi műemléki épületeknél, ahol a homlokzat architektúrája, burkolata vagy díszítése nem takarható el szigetelő lapokkal, vagy szomszédjogi problémák miatt (tűzfalak, oldalhatáron álló épületek) kivitelezhetetlen. A Multipor ásványi hőszigetelő lap rendkívüli anyagtulajdonságainak köszönhetően sokoldalúan alkalmazható hőszigetelőanyag. A Multipor ásványi szigetelőlap előállítása környezetkímélő módon ásványi nyersanyagokból, úgy mint mészből, homokból, cementből és vízből történik, amelyhez pórusképző anyagot kevernek. Kiváló környezetbarát tulajdonságaiért a Multipor ásványi szigetelőlap megkapta a Német Környezetbarát Építőanyagok Munkaközösség-e tanúsítványát. Az ásványi és egyúttal szálasanyagmentes Multipor ásványi szigetelőlap a hőszigetelés új minőségét kínálja: tömör, mégis jó hőszigetelő. Mindezeken túl a lapok nem éghetők, alaktartók, páraáteresztők, nyomásállók és víztaszítók. Kíváló anyagtulajdonságai és egyszerű felhasználásának köszönhetően különböző alkalmazási területeken használható fel: lakó- és ipari épületek, régi és új épületek, garázsok és pincék, valamint lefelé hűlő födémek és falazatok belső oldali hőszigetelésére. Környzetvédelem A Multipor ásványi hőszigetelő lap a szálas vagy polisztirol hőszigetelések praktikus és környezetbarát alternatívája. Összetevőinek köszönhetően a Multipor ökológiailag kifogástalan építőanyag. Nem tartalmaz rostokat vagy egyéb káros anyagokat. A Multipor ásványi hőszigetelő lapok kiváló minőségben, nyersanyag- és energiamegtakarítással készülnek. A “környezetbarát építési termék” kitüntetés azokat az építtetőket is meggyőzi, akik nagy súlyt helyeznek a környezetbarát építésre. A feldolgozás során keletkező maradékok teljes egészében újrahasznosíthatók. Gazdaságos és környezetbarát: A hőszigetelő-anyagok használata régi és új épületeknél fűtési energia felhasználást takarít meg, és csökkenti a légkörbe kibocsátott szennyezőanyag mennyiséget.

Silka

A mészhomoktégla évtizedek óta a hagyományos építőanyagok sorába tartozik. Gyártásának és felhasználásának első emlékei 1898-ból valók. Újra felfedezett klasszikusként – kedvező tulajdonságai következtében – növekvő népszerűségnek örvend az európai építőiparban. A mészhomoktégla természetes alapanyagokból készül. A mész, a homok és a víz olyan alapanyagok, amelyek mindenfelé előfordulnak a természetben, és semmilyen kémiai, vagy mérgező anyagokat nem tartalmaznak. A mészhomoktégla környezetbarát. A gyártás során minimális energia kerül felhasználásra, nincs mérgezőanyag-kibocsátás, és káros hulladékok sem keletkeznek. A kimerült bányákat biotópként, illetve szabadidős célokra hasznosítják. A mészhomoktégla jó hőtároló. Nagy tömegüknél fogva a mészhomok-téglából épült falak kiegyenlítik a külső hőmérséklet ingadozásait. A mészhomoktégla kitűnő hangszigetelő. Nagy tömegénél fogva igazi hanggátló-fal építhető belőle. Ahol masszív Silka fallal építkeznek, a zaj a szomszédban, vagy az utcán marad. A mészhomoktégla biztonságot nyújt. Magas nyomószilárdságú, nagy súlyú, kemény, nem éghető építőanyag: tényleges biztonság a következő veszélyekkel szemben: tűz, időjárás, betörés. A mészhomoktégla méretpontos, így sík falfelületet biztosít. Látszó szerkezettel, avagy egyszerű festéssel esztétikailag igényes, de alacsony költségigényű megoldások alkalmazhatóak. A mészhomoktégla fagyálló. A látszó Silka falfelületek fagyállósága tartósan időjárásálló homlokzatok kialakítását teszi lehetővé. A mészhomoktégla költséghatékony. A nagy nyomószilárdság lehetővé teszi vékony teherhordó falazatok építését. A méretpontosság megtakarításokat tesz lehetővé a habarcs, és vakolat felhasználásban.