silka

  
A mészhomoktégla évtizedek óta a hagyományos építőanyagok sorába tartozik.
Gyártásának és felhasználásának első emlékei 1898-ból valók. Újra felfedezett klasszikusként – kedvező tulajdonságai következtében – növekvő népszerűségnek örvend az európai építőiparban.

A mészhomoktégla természetes alapanyagokból készül.
A mész, a homok és a víz olyan alapanyagok, amelyek mindenfelé előfordulnak a természetben, és semmilyen kémiai, vagy mérgező anyagokat nem tartalmaznak.

A mészhomoktégla környezetbarát.
A gyártás során minimális energia kerül felhasználásra, nincs mérgezőanyag-kibocsátás, és káros hulladékok sem keletkeznek. A kimerült bányákat biotópként, illetve szabadidős célokra hasznosítják.

A mészhomoktégla jó hőtároló.
Nagy tömegüknél fogva a mészhomok-téglából épült falak kiegyenlítik a külső hőmérséklet ingadozásait.

A mészhomoktégla kitűnő hangszigetelő.
Nagy tömegénél fogva igazi hanggátló-fal építhető belőle. Ahol masszív Silka fallal építkeznek, a zaj a szomszédban, vagy az utcán marad.

A mészhomoktégla biztonságot nyújt.
Magas nyomószilárdságú, nagy súlyú, kemény, nem éghető építőanyag: tényleges biztonság a következő veszélyekkel szemben: tűz, időjárás, betörés.

A mészhomoktégla méretpontos, így sík falfelületet biztosít.
Látszó szerkezettel, avagy egyszerű festéssel esztétikailag igényes, de alacsony költségigényű megoldások alkalmazhatóak.

A mészhomoktégla fagyálló.
A látszó Silka falfelületek fagyállósága tartósan időjárásálló homlokzatok kialakítását teszi lehetővé.

A mészhomoktégla költséghatékony.
A nagy nyomószilárdság lehetővé teszi vékony teherhordó falazatok építését. A méretpontosság megtakarításokat tesz lehetővé a habarcs, és vakolat felhasználásban.