Multipor

Anyagról

A Multipor ásványi hőszigetelő lap rendkívüli anyagtulajdonságainak köszönhetően sokoldalúan alkalmazható hőszigetelőanyag. A Multipor ásványi szigetelőlap előállítása környezetkímélő módon ásványi nyersanyagokból, úgy mint mészből, homokból, cementből és vízből történik, amelyhez pórusképző anyagot kevernek.

Kiváló környezetbarát tulajdonságaiért a Multipor ásványi szigetelőlap megkapta a Német Környezetbarát Építőanyagok Munkaközösség-e tanúsítványát.

Az ásványi és egyúttal szálasanyagmentes Multipor ásványi szigetelőlap a hőszigetelés új minőségét kínálja: tömör, mégis jó hőszigetelő. Mindezeken túl a lapok nem éghetők, alaktartók, páraáteresztők, nyomásállók és víztaszítók. Kíváló anyagtulajdonságai és egyszerű felhasználásának köszönhetően különböző alkalmazási területeken használható fel: lakó- és ipari épületek, régi és új épületek, garázsok és pincék, valamint lefelé hűlő födémek és falazatok belső oldali hőszigetelésére.

Környzetvédelm  

A Multipor ásványi hőszigetelő lap a szálas vagy polisztirol hőszigetelések praktikus és környezetbarát alternatívája.
Összetevőinek köszönhetően a Multipor ökológiailag kifogástalan építőanyag. Nem tartalmaz rostokat vagy egyéb káros anyagokat.
A Multipor ásványi hőszigetelő lapok kiváló minőségben, nyersanyag- és energiamegtakarítással készülnek. A “környezetbarát építési termék” kitüntetés azokat az építtetőket is meggyőzi, akik nagy súlyt helyeznek a környezetbarát építésre.
A feldolgozás során keletkező maradékok teljes egészében újrahasznosíthatók.
Gazdaságos és környezetbarát: A hőszigetelő-anyagok használata régi és új épületeknél fűtési energia felhasználást takarít meg, és csökkenti a légkörbe kibocsátott szennyezőanyagmennyiséget.